Kultura

Potpuno (ali baš potpuno) drugačiji pogled na seriju “The Idol”

“The Idol” nije ruina od serije. Naprotiv.

/ Supplied by LMK / Landmark / Profimedia
jul 08 2023, 05:00

Podeli

Moj VP kolega Ivan Radojčić napisao je pre nekoliko nedelja dobro argumentovan tekst o ovoj seriji baziran na prve tri epizode. Iako nevoljno, složio sam se sa većinom njegovih opservacija i primedbi. Ali sam nastavio da gledam! Te sada, nakon odgledanih svih pet epizoda (hej, nakon odgledane cele sezone!), sasvim sam drugačijeg mišljenja. Iako i dalje ne bih trčao, s rudom, pred vas u želji da vas ubeđujem da bilo koja od vaših zamerki nije na mestu. Ovakvi tekstovi i služe samo da vam otvore vrata u neke druge prostore razmišljanja, pa vi ako ste radoznali, hrabri i dokoni…

“The Idol” je vrlo neobična serija. Iako je njome ko-kormilario Sam Levinson, koji sada već ima solidan TV integritet i radno iskustvo, uz dvojicu početnika – Rezu Fahima i The Weeknda, deluje da: a) Levinson, izgleda, nije kompetentan koliko smo očekivali, b) Levinson jeste radoznao i hrabar i raspoložen da se prepusti nebrušenim impulsima i c) sva trojica su se našla u nebranom grožđu, a za tuđe skupe pare, i dala sve od sebe da se to ne primeti. “The Idol” ima predugu ekspoziciju. On se valja u njoj. A zatim nekako prebrzo isuče dramske mačeve, napravi krupne rezove, pozamašan tvist, pa još jedan i, ako ste (kao) ja – zakuca vas na kraju.

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate ili probajte besplatno mesec dana.

Velike price