Kultura

Ted Lasso ili kako su momci izašli u grad i nisu imali seks

Serija "Ted Lasso" redefiniše muškarca i omogućuje mu sve suprotno od "seksa i grada"

Ted Lasso, 3. sezona / UNIVERSAL TELEVISION - Album / Album / Profimedia
jun 28 2023, 05:00

Podeli

Nemoguće da gledate televiziju (/televizije) i držite nekakav korak sa “serijama”, a da niste (ni) čuli ili (ni) gledali “Ted Lasso”. Ovaj dramedi stavio je na gledalačku mapu Apple TV+ i omogućio im prvi internacionalni hit. Snaga njegovih “feelgood” likova i tematike bila je tolika da su čak i Amerikanci prihvatili šou u kome je glavni junak trener fudbalskog tima, i to u Engleskoj!

Rebecca Welton, kojoj je nakon raspada ostao klub njenog muža, “Richmond”, odlučuje da mu se osveti za sva bračna neverstva tako što za glavnog trenera iz Amerike dovodi trenera, ali “američkog fudbala”, koji jedva i da zna osnovna pravila “svetskog fudbala”, o tome kako se on trenira da i ne govorimo. Međutim, ono što Ted Lasso i njegov verni pratilac/pomoćnik, Coach Beard, nemaju u portfoliju, oni višestruko nadoknađuju onim što nose u srcu. Pozitivna energija i magnetična empatija kojom Ted Lasso zrači (i sam se “posttraumatski” noseći sa posledicama svog razvoda) uskoro će učiniti da klubom zavlada jedna nova energija koja će rezonovati na svim nivoima – među igračima, među stafom, menadžerima i vlasnicom. To će dovesti do prvih pobeda i osećaja da “Richmond” ne treba gurati u provaliju, već mu treba duvati u leđa, jer može i da poleti.

Kroz sve te sitne interakcije, interkulturne sukobe, muško-ženske odnose, muško-muške odnose, kolegijalne odnose… provlačio se fini i dobrodušni humor koji je postizao nemoguće (a to me ne mrzi da ponavljam) – da pravite komediju u kojoj praktično ne samo da nema negativaca, nego, sa izuzetkom Roya Kenta, jedva da ima i mrguda. Svi ostali junaci su dobri, pozitivni i, u omanjem broju slučajeva, na različite načine – oštećeni.

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate ili probajte besplatno mesec dana.

Velike price