Kultura

Roksanda više nije samo staro srpsko ime

Kampanja uoči premijere možda i najiščekivanijeg (sci-fi) filma godine, "Dune: Part Two", imala je i svoju modnu predigru. A u njoj je glavnu ulogu tumačila Zendaya, i na njoj – Roksanda Ilinčić. Kako je tekao put jedne od najpoznatijih kreatorki do obeležja uspeha – mononima?

Ilustracija VP/Profimedia
feb 24 2024, 05:00

Podeli

Nekoliko dana pre nego što će biti predstavljen uvaženim posetiocima na Londonskoj nedelji mode, model iz najnovije kolekcije Roksande Ilinčić – predviđen za prvi izlazak na pistu – osvanuće na jednoj od najfotografisanijih filmskih zvezda ovog digitalnog doba.

Reč je o Zendayi, koja je, uz malu pomoć svog dugogodišnjeg stiliste (koji btw preferira da ga zovemo “imidž arhitekta”) Law Roacha, uspela da se prva domogne slojevitog stajlinga koji će kasnije otvoriti reviju: skulpturalna jakna u boji burgundca sa suknjom u istom tonu preko ukrojenih pantalona.

Uticaj prelepe glumice na social media reputaciju određene marke ekvivalent je oreolu uticaja – a činjenica da je odabrala Roksandu za pojavljivanje tokom londonskog dela press ture za “Dune: Part Two”, dovoljno govori u prilog tome kakav status na britanskoj (i globalnoj) modnoj sceni uživa kreatorka našeg porekla. “To je bilo vrlo neobično za modni svet, jer obično čuvamo celokupan izgled nove kolekcije u tajnosti za taj dan kada se prikazuje na pisti, ali mislim da ništa ne može da zaseni činjenicu da je Zendaya to nosila prva. Da, to je bio poseban trenutak”, poveriće Roksanda reporterki Voguea uoči održavanja revije u Tate Britain.

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price