Kultura

Prvih 25 godina Tonija Soprana

Šta je sve uticalo na toliku famu i popularnost? I zašto je mafijaški bos na prozaku toliko oduševio svet?

/ Foto: Profimedia
jan 13 2024, 05:00

Podeli

Nisi ništa napravio u svetu ako ti umrlica nije izašla u Srbiji. Ova rečenica nema “sertifikat” i nije je niko izgovorio ali je na neki način tačna i govori o uticaju slavnih svetskih ličnosti i njihovoj pravoj težini. U umrlicama srpskih dnevnih novina našli su se Džo Stramer, Ugo Čavez, Majkl Džekson… A u junu 2013. na “Politikinim” stranama za oproštaj od najdražih pisalo je:

“Džejms Gandofini, Toni Soprano, poslednji pozdrav prijatelju i poštovanje za životni put koji je maestralno prikazao u životu i na sceni.

Drago Radan s porodicom i Dimitrije Mitar Trkulja”

Bio je to dokaz da se mafijaš iz opštine Njuark u Nju Džerziju toliko odomaćio svuda na svetu pa je zaslužio da neko donese uplatnicu u oglasno odeljenje u opštini Stari grad u Beogradu.

Ovog januara je tačno dvadeset i pet godina od početka emitovanja televizijske serije “Sopranos” koja nije običan TV hit kakvih je bilo pre i posle. “Porodica Soprano” promenila je televiziju i ono čemu prisustvujemo godinama nakon nje – naterala je najbolje režisere, scenariste, velike priče da umesto u Holivudu završe u TV studijima.

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate ili probajte besplatno mesec dana.

Velike price