Kultura

Pharell je zapalio Pariz, i niko to neće ni pokušati da nadmaši

Teško je dostojno opisati magnitudu ambicije sa kojom su Pharell i Louis Vuitton ušli u priču iz koje se izrodila revija o kojoj priča ceo modni svet

Ilustracija VP/Profimedia
jun 30 2023, 05:00

Podeli

Bio je to jedan od najiščekivanijih (ako ne i najiščekivaniji) događaj u skorašnjoj modnoj istoriji – i muzički superstar je priredio reviju dostojnu ovacija i radosti. U grandioznom maniru koji je podrazumevao kompletno zatvaranje mosta Pont Neuf, Pharell je tu parisku znamenitost uvio kao čokoladu u zlatnu foliju i napunio je podjednako slavnim zvanicama pre nego što je na (glamurozno improvizovanu) pistu pustio modele kojim je počela nova era jedne istorijski važne modne kuće. Od prve nanosekunde bilo je kristalno jasno da se Pharell vratio prvoklasnom “frontin’u” – uz neograničen pristup moći i resursima koji označavaju moć konglomerata LVMH na tržištu.

Takođe, teško je zamisliti da će ovako nešto skoro poći za rukom bilo kojoj drugoj modnoj kući – a kamoli da će iko pokušati da nadmaši. Bilo je to kao da je neko spojio pompu Met Gale sa glamurom modne revije i živom silom koncerta koji drži Jay-Z, i to sve na najstarijem mostu u Parizu. Zato, da probamo sve ovo da opišemo u brojkama: reviji je prisustvovalo 1.900 zvanica, pistom su prošetala 72 modela (uključujući i cameo nekoliko kreativaca kao što je kreator Stefano Pilati) uz dva golf vozila “natovarena” basnoslovnim LV prtljagom (putni kovčeg košta 96.000 evra). Pont Neuf i metro stanica Quai du Louvre bili su zatvoreni ukupno 24 sata zbog produkcije. I, kao trešnjica na sladoledu, zbir od 1,2 milijarde Instagram pratilaca pet najpoznatijih osoba u prvom redu revije, gde su rame uz rame sedeli Kim Kardashian, Beyoncé, Rihanna, LeBron James, i Zendaya.

Poštovani, da biste pročitali 1 besplatan tekst potrebno je da se registrujete, a da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price