Kultura

“Ne gledam ti ja to”: Šta krije Netflixov “Top 10” u Srbiji i regionu

Ne razlikujemo se naročito od drugih evropskih naroda. Hrvati gledaju skoro isto što i mi...

Ilustracija VP/Profimedia
jul 21 2023, 05:00

Podeli

Možda se vi time ne bavite, ali nadamo se da će vas zanimati i zabaviti da saznate šta građani Srbije, koji imaju Netflix, najradije gledaju od serija tokom letnjih meseci. Kao neku vrstu “poprečnog preseka” uzeli smo top 10 izlistan za kraj juna. Ono što je već na keca jasno – ne razlikujemo se naročito od drugih evropskih naroda. Hrvati gledaju skoro isto što i mi, a recimo Nemci se od nas razlikuju samo po tome što su i dalje na aktuelnom Schwarzeneggerovom šouu “Foobar” i zanima ih šta su Rick i Morty uradili u poslednjoj, šestoj sezoni.

Sve tri zemlje najveću prednost dale su novoj sezoni “Black Mirror”, koja se očigledno nameće kao jedna od poslednjih serija o kojoj se “sutradan” može diskutovati sa kolegama i prijateljima, ali i nadoknađivanju ili repriziranju propuštenog, te je i prva sezona u top 10. Nova serija “Sleeping Dog” je svima zapela za oko, balkanski narodi radije čekiraju latino dramu “Fake Profile”, a severnjaci južnokorejski akcijaš “Bloodhounds”. Ali krenimo redom.

Na desetom i trećem mestu zatiču nas treća i četvrta sezona “Never Have I Ever”, popularne tinejdžerske serije o mukama devojčice indijskog porekla u Americi, a u produkciji nekoga ko o svemu tome verovatno zna dosta – Mindy Kaling. Iako mi je Mindy vrlo prijala većim delom svoje komičarske karijere, ovde nisam pronašao ništa da se duže zadržavam. A zbog godina već osećam solidnu neprijatnost kada sednem da gledam neki tinejdžerski sadržaj. I onda mi se u tome pridruži moja ćerka.

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate ili probajte besplatno mesec dana.

Velike price