Kultura

Gordan i njegova umetnost

Ne, nećemo ga videti na naslovnim stranama, u medijima koji traže neku vrstu spektakla. Pronalazićemo ga uvek u dobro zaklonjenim prostorima prave umetnosti u koju će zalaziti posvećenici

Gordan Nikolić / Foto privatna arhiva
mar 17 2024, 06:00

Podeli

Četvrtak je 7. mart. Sprema se nekakva kiša u Ljubljani. Od jutra sam u Cankarjevom domu, generalna proba Slovenske filharmonije je od 9.30h. Gordan i Celine su na podijumu, usviravaju se za dupli Bramsov koncert za violinu i violončelo. Svira se bez dirigenta, kao veliko kamerno delo.

Svi muzičari su na podijumu, koncentrišu se, svako od njih je i solista i dirigent. Moraju proći kroz kompleksnu deonicu oslanjajući se na svoje uho, poznavanje muzike i same partiture. Gordan će ih provesti kroz sve to svojom energijom, svojim posebnim načinom pristupa muzici, umetnosti, ali i specifičnom estetikom koju sasvim pozitivnim i nadahnutim načinom prenosi muzičarima.

Tačno na vreme podiže desnu ruku, daje znak za početak i dvoranom se razliva zgusnuti, uzbudljiv i ispunjen zvuk odličnog orkestra.

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate ili probajte besplatno mesec dana.

Velike price