Kultura

Kako shvatamo da je neko vrhunski kompozitor?

Umesto In memoriama, Zoran Erić (1950-2024)

Ilustracija / Jamie Stead / Panthermedia / Profimedia
jan 21 2024, 14:52

Podeli

Ponekad nas život protrese iz korena. Pomeri nam srce, dušu, svaku misao, emociju, ostavi nas onako pometene, zanemele, skrhane, nasred puta. Osećamo se u nekom trenutku prelomljeni neumitnošću, pod teretom užasne svakodnevice – smrću.

Preminuo je Zoran Erić.

Ne mogu biti odmeren, otmen, prefinjen, biografski tačan. Prezirem, mrzim sve sile koje nam uzimaju ljude koji su talentovani, nama bliski, beskrajno značajni za ovu našu skromnu sredinu i društvo koje još uvek nije u stanju da prepozna, čuva i neguje ono najbolje što ima, posebno u kulturi, umetnosti.

Znam da mislite da sa Zoranom nije tako. Bio je prodekan, prorektor, rektor i mnogo šta drugo, ali svi znamo da to nema istinsko značenje. Da li je celokupna javnost brinula o njegovom delu kada se povukao, pre koju godinu? Ne bih rekao. I to tvrdim odgovorno, kao neko ko se bori da ne zamre stvaralaštvo naših najblistavijih kompozitora.

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate ili probajte besplatno mesec dana.

Velike price