Kultura

Doba nevinosti su zamenili svatovi, pa ratovi. I eto Severine…

Za jedan život muziku smo slušali sa vinilne ploče i kasete 1980-ih, što su zamijenili CD-ovi 90-ih, a zatim je dolazak interneta doveo do stream platformi. Mijenjaju se i teme u pjesmama

Ilustracija VP/Profimedia
apr 10 2024, 05:00

Podeli

Mi smo slušali kvalitetniju muziku, ne ovu buku kojom vi trujete uši. Ovo je sve jedno te isto, jedno te isto…“, nepromijenjen je stav svake generacije u zalasku. Poznata rečenica koja se poput drevne mudrosti prenosi sa koljena na koljeno. Do zadnjih vremena.

Danas nije popularno reći da ne slušate nove muzičke trendove jer to je način da kažete da starite a da pritom ne izgovorite ružnu riječ.

“Teror mladosti”, kako sociolozi nazivaju recentnu pojavu kada su osobine mladosti kao otvorenost prema novim iskustvima, fleksibilnost, svjež izgled… MUST HAVE svakog pojedinca, podrazumijeva i otvorenost za drugačije umjetničke izraze.

Iako pojava ničim ne pogoduje današnjim mladima, ultimativni kapital mladosti je što ima budućnost i lako se sjetiti osjećaja slatkog iščekivanja života koji ostaje u ranim dvadesetim.

Poslije je manje zabavno. Dok se okreneš, eto triježnjenja od spaljenih iluzija i protraćenih snova srednjih godina, pa borba da glava ostane iznad vode, a starost prati kajanje.

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate ili probajte besplatno mesec dana.

Velike price