Kultura

Al’ onda se setiš da postoji Koen

Da je živ, Lenard Koen bi ovog septembra slavio 89. rođendan. Stihovi čoveka koji već sedam godina nije tu jednako su aktuelni kao u trenutku kada su napisani

/ Tony Vaccaro / akg-images / Profimedia
sep 23 2023, 05:00

Podeli

Bez obzira šta ko mislio o Marku Zakerbergu i njegovim Meta platformama, odnosno, šta mislio da mora da misli u skladu sa dominantnim razmišljanjem, jedna stvar mu se mora priznati — opcija “Memories”.

To je ona opcija uz pomoć koje gledate kakve ste sve statuse pisali na Fejsbuku, još dok su se statusi pisali svakog dana i još dok su statusi bili tekstovi pesama uz koje staviš srce napravljeno od znaka manje i brojke tri.

Mnogo stvari se može zaključiti o osobi kroz Memories, vidi se doslovno ko joj se tada sviđao, ili kome je osoba želela da se svidi, vidi se s kim se družila samo u određenom periodu, pa je potpuno nestao iz internet i običnog života.

Ili, na primer, kada je Instagram u pitanju, gledate kakvu ste frizuru nosili pre pet godina, vidite ko vam je komentarisao slike, setite se gde ste sve bili i kome ste šta poručivali sa putovanja.

I obično na tim fotografijama postoji jedna konstanta. Određeni ljudi. Njih svega nekoliko, zajedno sa članovima vaše najuže porodice. U mom slučaju i Lenarda Koena.

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate ili probajte besplatno mesec dana.

Velike price