Bad Blue Boys
JESI LI VIDEO OVO?

Kako će Milanović zaskočiti Grke u manastiru Krka

Bilo je tako jedno vrijeme prije dvadeset pet godina kad je cijela građanska opozicija u Hrvatskoj bila očarana Dinamovim navijačima, istim ovima koje Grci danas guze u zatvorima, jer su na stadionima zviždali Franji Tuđmanu. Ah, koje herojstvo!

Bad Blue Boys Bad Blue Boys / Jerko Grubisic / imago sportfotodienst / Profimedia
avg 31 2023, 05:00

Podeli

Ante Tomić i Dragoljub Draža Petrović se na sajtu Velike priče dopisuju u novoj kolumni “Jesi li video ovo?”

***

Dragi Petroviću,

Ne trebam ti opisivati kako je to imati budalu za predsjednika, imaš ti svoga i teško da bih te ičim mogao iznenaditi, ali poslušaj, molim te, čega se ovaj naš ovdje nedavno dosjetio. Šta on misli da bi bio primjeren odgovor grčkim vlastima koje, po njegovom mišljenju, bez valjane pravne osnove drže u zatvoru stotinjak hrvatskih nogometnih navijača koji su u Ateni prije dvadesetak dana sudjelovali u tučnjavi kad je jedan jadnik ubijen nožem? Dakle, Zoran Milanović je kazao da bi možda bilo zgodno u Hrvatskoj uhvatiti stotinjak Grka i razmijeniti ih za Hrvate. 

Nasumično, paušalno, ofrlje, on bi zaskočio neke potpuno nevine ljude. Solunskog kamiondžiju u tranzitu bi na odmorištu autoceste skinuo sa šlepera i ubacio u maricu. Nekolicinu pravoslavnih hodočasnika u manastiru Krka prekinuo bi u razgledavanju fresaka. Turiste iz Herakliona na ljetovanju u Vodicama ljubazno bi zamolio da završe objed i pođu za njim. U Rijeci bi banuo jednoj Grkinji udanoj za jednog našega pomorca, koja još nije dobila domovnicu… Dobro, žene vjerojatno ipak ne bi hapsio. Ali, tko zna, s Milanovićem nikad nisi siguran. Njegov je mozak velika medicinska dragocjenost koja nakon njegove smrti svakako mora biti predana znanosti.

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price