JESI LI VIDEO OVO?

Muzikoterapija u zemlji Baje Malog Knindže

Mik Džeger gastarbajterskih žurki u restoranu „Velika Srbija“ na periferiji Oberstdorfa, predgrupa Vučića i Šešelja na radikalskim mitinzima, mic po mic je stigao do centra Beograda

maj 24 2023, 10:19

Podeli

Ante Tomić i Dragoljub Draža Petrović se na sajtu Velike priče dopisuju u novoj kolumni “Jesi li video ovo?”

***

Dragi druže Tomiću,

Odmah da te obavestim ukoliko si u Beograd nameračio da dođeš u subotu 27. maja – koncert Baje Malog Knindže, zakazan za to veče na stadionu Tašmajdan, usred centra grada, otkazan je i pomeren za 24. jun, jerbo se gospodin Knindža oglasio na Instagramu: “Ja sam možda pevač i umetnik ali sam pre i iznad svega otac šestoro dece i ne mogu ni da zamislim sav bol kroz koji prolaze oni kojima su deca stradala. U znak poštovanja prema nedužnim životima koje smo izgubili, najmanje što sam mogao jeste da sačekam da prođe 40 dana od tragedije, pa smo uzeli prvi slobodan datum, a to je 24. jun.”

Baja Mali Knindža se, dakle, što bi rekle narodne pevaljke koje stalno pričaju da su se ostvarile kao majke, ostvario kao otac, i to se ostvario šest puta, pa je odložio svoj koncert gde je inače bilo planirano da peva o Drini koja nosi sto mudžahedina, o balijama, ustašama, Radovanu Karadžiću i ostalim poučnim temama, ali je bar u svojoj Instagram objavi bio iskren: “Ja sam možda pevač i umetnik…”, kladim se nesvesno, pošto Baja Mali Knindža jeste pevač, možda, a umetnik je još više, možda. Jedino je Baja Mali Knindža sto posto, bez možda.

Gospodin Knindža je srpska varijanta Tompsona, vlasnik repertoara koji bi se koristio za mučenje u Gvantanamu samo da su se Amerikanci dočepali bilo kog nosača zvuka gospodina Knindže, koji inače i izgleda kao nosač, ali kofera u nekom periferijskom hotelu bez lifta. Onaj takozvani “bagažista” sa recepcije na periferiji Han Pijeska koga je uočio menadžer za ljudske resurse Devedesetih na samom početku rata i angažovao ga da huška urlajući po frontovskoj pozadini, pa je neki frontovski Malkolm Meklaren uočio malog rumenog i ocenio da će od njega da bude nešto, i još ocenio da je to urlanje zapravo pesma.

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate ili probajte besplatno mesec dana.

Velike price