JESI LI VIDEO OVO

Ovde svemu dođe kraj, ali negativcima nikako

Vrlo je lako ovde postati negativac čak i ako to uopšte nisi, dok stvarni negativci odlično prolaze. Retko ko im zviždi i kada ih vidi

/ Ilustracija VP / Screenshot
okt 16 2024, 05:42

Podeli

Ante Tomić i Dragoljub Draža Petrović se na sajtu Velike priče dopisuju u kolumni “Jesi li video ovo?”

Ona je pretočena i u knjigu koju možete naći u svim knjižarama. U prodaji je već drugo izdanje.

***

Saučesniče Tomiću,

Po tvom ljubaznom pozivu iz prošlog pisma da navučem sako i pristupim u četvrtak uveče u MTS dvoranu, pristupio sam, istina bez sakoa, te pogledao beogradsku premijeru tvog i Grlićevog filma “Svemu dođe kraj”. Lep je to film sa univerzalnom eksjugoslovenskom metaforom. U stvari je pravi srpski. Em je dvoje glumaca “naše gore list”, em tema kao da se ovde negde već desila, jedino se nije desila završna scena. Ali da ne spojlujem.

Bio je to šašav filmski događaj u nekadašnjem Domu sindikata – prvi put sam bio na filmskoj premijeri koja se odigravala u tri manje sale – jedna od 21, druga od 21.15 i treća od 21.30, a potom ste se ti, Grlić i glumci poklonili publici u svakoj sali, sa 15 minuta razmaka, dok je u glavnoj dvorani samostalni solistički koncert imala ćerka Šabana Šaulića. Čiji melos je probijao u onu manju salu gde sam sedeo na projekciji od 21 sat.

Emir Hadžihafizbegović mi je ostavio 10 karata i napisao u poruci: “Vidjećeš, brate, zajeban film!” Posle sam shvatio da si i ti ostavio neke karte, uglavnom sve besplatne karte koje sam dobio od vas dvojice su planule, jer ljudi vole Grlića, vole i vaš taj uhodani koscenaristički tandem. Nekako ste svetski, a naši.

Poštovani, da biste pročitali 1 besplatan tekst potrebno je da se registrujete, a da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price