Ostalo

Sve će ovo jednog dana biti nostalgija

O Indie-Go, Pavićevim serijama, uvijačima za sveske i slabosti srca pred svim drugim artefaktima jednog izgubljenog vremena

/ Ilustracija VP / Profimedia
avg 26 2024, 05:45

Podeli

Znate ono kad mislite da ste samo vi opsednuti nekom mišlju, a ona se onda pojavi negde u etru, u putevima i bespućima interneta, kao nešto važno i veliko. Tako nešto mi se desilo ovih dana na internetu i to ću obrazložiti u daljem tekstu, čije pisanje koincidira sa premijerama nekih domaćih filmova koji su takođe u vezi sa tom temom, temom prošlosti i nostalgije.

Film Yugodrom po scenariju Koste Peševskog i u režiji Đorđa Stanimirovića, kao i film 78 dana Emilije Gašić bave se konkretnim epohama u našem životu i dolaze u etar upravo sad kada se i na Instagramu pojavljuje jedan niz klipova koji tematizuju prošlost i nostalgiju, što bi rekao Mobi Dik – moju lošu naviku.

I taman sam mislila da sam za tekst smislila savršen i originalan naslov, oksimoronski – budućnost nostalgije, a onda se ispostavilo da već postoji knjiga sa tim naslovom, autorke Svetlane Bojm, koja se potanko bavila tom epidemijom čežnje i slabošću srca pred artefaktima jednog izgubljenog vremena.

Poštovani, da biste pročitali 1 besplatan tekst potrebno je da se registrujete, a da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price