Kultura

Rehabilitacija antiheroja

Zašto su nam trebali Dedpul i Vulverin?

/ Supplied by LMK / imago stock&people / Profimedia
avg 25 2024, 05:09

Podeli

“Marvel Studio, pokušavajući da prevaziđe par poniženja na blagajnama, rasporedio je dva svoja najpopularnija lika tokom vikenda i pogodio u centar.”

Ovako piše Bruks Barns, izveštavajući iz Los Anđelesa za “Njujork tajms” u tekstu u kome analizira veliki (ali i očekivani) uspeh novog Marvelovog filma “Dedpul i Vulverin”.

“Kupci ulaznica dali su ‘Deadpool & Volverine’ ocenu A na izlaznim anketama CinemaScore. Oko 97 procenata recenzija obožavalaca na RottenTomatoes.com, sajtu za prikupljanje recenzija, bilo je pozitivno; samo jedan Marvelov film, ’Spider-Man: No Way Home’, postigao je bolji rezultat po toj meri. Da bi podržao premijeru filma, Dizni je poslao gospodina Rejnoldsa i gospodina Džekmena na prekookeansku reklamnu turneju koja se zaustavila u Kini, Južnoj Koreji, Brazilu, Nemačkoj i Ujedinjenom Kraljevstvu. Možda da bi telegrafisali da ovo nije film za decu, ili možda zato što su jednostavno tako želeli, zvezde su svoje javne komentare začinile psovkama.”

Zanimljivo je kako Barns koristi reč “rasporediti”, to jest “deploy”, kao da su Dedpul i Volverin marinci koji su poslani u neku daleku zemlju da se tamo bore za slobodu i demokratiju i mir u svetu.

Samo što njih dvojica to nisu.

Dedpul i Vulverin nisu čak ni heroji.

Oni su antiheroji.

Poštovani, da biste pročitali 1 besplatan tekst potrebno je da se registrujete, a da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price