Ozempik
Zdravlje

Svi su na ozempiku

Ne postoji lek o kojem se više priča. Ozempik je postao "zvezda". Nazivaju ga "čarobnim štapićem" i "džokerom" u skidanju kilograma

Ozempik Kao filteri na Instagramu koji čine da izgledate drugačije kada se “provučete” kroz njih a pričate kako ste bez filtera, tako su i neki pričali da su vežbali i tako skinuli kilograme ili radili nešto drugo a ćutali da su koristili i ozempik / Ricardo Rubio / Zuma Press / Profimedia
avg 02 2024, 05:00

Podeli

Kada je pre dve godine moj prijatelj smršao 18 kilograma, bio je to veliki poduhvat za njega. Kaže da ne bi mogao ponovo da prođe kroz sve to. Jedna nutricionistkinja mu je rekla u polušali “mogli sve sve to mnogo lakše uz ozempik”.

Nije. Odoleo je pre svega zbog straha. Ali mnogi jesu uzeli “magičnu iglu” za skidanje kilograma bez bojazni kako bi ovaj lek za dijabetičare mogao da utiče na njihov organizam. Sve za “lajk”, sve za kilogram manje.

Ne postoji lek o kojem se više priča. Ozempik je postao “zvezda”. Nazivaju ga “čarobnim štapićem” i “džokerom” u skidanju kilograma, skovan je termin “ozempik bebe” jer je posle korišćenja ovog leka došlo do trudnoća (gubitak težine može poboljšati plodnost), ali tu su i “ozempik guza” i “ozempik faca” koje nastaju kao negativna posledica opuštene kože i njenog viška. Kako to biva sa slavom, ima tu i dobrih i loših stvari.

U Srbiji je “hajp” oko ozempika nastao posle pandemije i otvaranja. Ali i pre toga se u lekarskim krugovima šuškalo o leku kojim se tope kilogrami. I iako mnogi neće priznati javno, upravo su lekari među prvima koji su se bocnuli ozempikom u Srbiji kako bi isprobali da li zaista tako lako skida kilažu. I prvo se u njihovim krugovima počela prenositi vest o leku za dijabetičare koji se jako dobro pokazao protiv gojaznosti.

“Bio je neki kongres i svi su pričali da se ‘bockaju’. Nije mi bilo jasno o čemu pričaju kolege. To je bio prvi put da čujem za ozempik. Posle nekoliko meseci lek će postati veoma popularan…”, kaže mi izvor iz lekarskih krugova.

A onda se priča proširila dalje i svi su hteli “čarobni lek” za skidanje kilograma. Revolucija koju je doneo ozempik na nivou je kao kada je otkrivena vijagra. Ali priča o ozempiku nije od juče i jedan ovakav lek nije tek tako “pao sa neba”.

Poštovani, da biste pročitali 1 besplatan tekst potrebno je da se registrujete, a da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price