Mozak
Pronađeno u prevodu Zdravlje

Da li crv stvarno može da vam pojede mozak?

Robert Kenedi Mlađi rekao je da je „parazit ušao u njegov mozak, hranio se njime, pojeo deo, a zatim je tu i uginuo". Njegova izjava nikome nije bila baš najjasnija, ali je izuzetno zabrinjavajuća i mogla bi da se odnosi na razne bolesti

Mozak U stvarnosti, pantljičara ne uključuje direktno “grickanje” mozga, kako je Kenedi rekao, niti se tu radi o pravoj glisti / Ilustracija Freepik
maj 09 2024, 14:34

Podeli

The New York Times objavio je uznemirujuće podatke o američkom političaru, poznatom antivakseru i teoretičaru zavere Robertu F. Kenediju Mlađem.

Godine 2010, Robert Kenedi se suočio sa neobičnim i ozbiljnim gubitkom pamćenja i „mentalnom maglom”, što je izazvalo veliku zabrinutost u užem krugu njegove porodice i prijatelja, koji su posumnjali da političar ima tumor na mozgu. Kenedi je potražio mišljenje vrhunskih neurologa, a većina njih je lečila i njegovog strica, senatora Edvarda M. Kenedija, koji je godinu dana ranije izgubio bitku sa rakom mozga.

Nakon što su lekari primetili nepravilnost na skenovima mozga, zaključili su da Kenedi ima tumor. Pripremili su ga za hitan zahvat u centru Univerziteta Djuk. Međutim, pre nego što se Kenedi našao na operacionom stolu, javio mu se čuveni doktor iz jedne bolnice u Njujorku, koji je imao sasvim drugačije objašnjenje. On je Kenediju rekao da u njegovom mozgu postoji mrtav parazit. Ova tvrdnja bacila je novo svetlo na njegove zdravstvene probleme.

Kako je Kenedi posle objasnio, „parazit je ušao u njegov mozak, hranio se njime, pojeo deo, a zatim je tu i uginuo”. Njegova izjava nikome nije bila baš najjasnija, ali je izuzetno zabrinjavajuća i mogla bi da se odnosi na razne bolesti. Međutim, neki stručnjaci odmah su posumnjali na stanje poznato kao neurocisticerkoza (NCC), u kojem larve svinjske pantljičare Taenia solium mogu da dospeju do mozga pacijenta.

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate ili probajte besplatno mesec dana.

Velike price