Grafit posvećen generalu Zalužnom u Hersonu u Ukrajini
Svet

Čiji je komandant Zalužni?

Glavnokomandujući na ukrajinskoj strani duboko su utonuli u političke intrige. Neko mora da bude kriv za neostvarene planove

Grafit posvećen generalu Zalužnom u Hersonu u Ukrajini / Ukrinform / ddp USA / Profimedia
dec 06 2023, 05:00

Podeli

Rat na istoku odavno više ne privlači medijsku pažnju kao u prvim mesecima. U stvari, nema vesti sa fronta za naslovne strane jer pomeranja linije su gotovo neuočljiva. Pre mnogo meseci poslednji put se izveštavalo o padu nekih mesta, i to nevelikog Soledara a zatim Bahmuta. Ukrajinska ofanziva posle puno priča o tome kako će biti silna i nezaustavljiva nije pristojno prevalila ni prvu liniju odbrane i nisu zauzeli ni jedno jedino mesto vredno pomena. Rusi posle više nedelja snažnog pritiska nisu uzeli Avdejevku koja je s obzirom na važnost njenog položaja pred vratima glavne aglomeracije Donbasa morala da bude prioritet iznad svih prioriteta u prvim časovima rata.

Situacija na frontu mora da se sagledava u prikazu razmere 1:25000, onoj sa svakom kućom. Naravno, sela na prvoj liniji odavno su razrušena i pogled iz vazduha pokazuje samo bezbroj kratera.

Zamorili su se ratnici. Glavnokomandujući na ukrajinskoj strani duboko su utonuli u političke intrige. Neko mora da bude kriv za neostvarene planove da se tokom leta probija ruska odbrana, prošeta po pozadini i izađe sve do Azovskog mora. Ukrajinske brigade zaleđene su daleko u unutrašnjosti oko nebitnih sela i sada mora da se plati cena, a političari uvek krive profesionalce. Pitanje odgovornosti je snažno sredstvo u rukama Zelenskog koji želi da pokaže javnosti da je on učinio sve i na najbolji način, ali eto, generali nisu dorasli situaciji.

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate ili probajte besplatno mesec dana.

Velike price