Svet

Da li su to Rusi naučili da se bore?

Zasada se ruska odbrana na južnom frontu dobro drži, za razliku od protekle zime kada su te iste jedinice Istočnog vojnog okruga pokušale zauzeti Ugljedar bezglavim jurišom

Ukrajinski vojnik u kampu za obuku u Donjeckoj oblasti. Uslikano 20. juna / Foto WOJCIECH GRZEDZINSKI / AFP / Profimedia
jun 21 2023, 09:43

Podeli

Ukrajinske brigade zadužene za proboj kroz rusku odbranu nakon par nedelja teških borbi ostale su bez daha. Tuku se za svaki metar, ali dobici u prostoru gotovo su nemerljivi jer zauzeti položaji su pod udarom ruske artiljerije i bilo kada i lako se može desiti da se neki vod ili četa pokoleba i ostavi mukom zauzeto.

Čini se da su Rusi naučili da se bore, kako to neki na ukrajinskoj strani sada kažu – РУССКИЕ НАУЧИЛИСЬ ВОЕВАТЬ. Borci koji su uništili natovsku tehniku do sada su imali obećanje da će dobiti nagrade, i stanoviti Andrej Kravcov dobio je milion rubalja (nešto manje od 11.000 evrića) za dokazano uništenje jednog tenka “leopard 2”. Kažu da je duga lista onih koji čekaju na novac. Kada se izveštavaju mediji, priča se o puno uništene tehnike, ali osetljiva tema je dokazati stvarno uništenje jer tada država mora da stavi pare na račun zaslužnog borca.

Zasada se ruska odbrana na južnom frontu dobro drži, za razliku od protekle zime kada su te iste jedinice Istočnog vojnog okruga pokušale zauzeti Ugljedar bezglavim jurišom na minska polja i artiljerijsku baražnu vatru.

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price