Sport

Pitate se kakve Divac ima veze sa ovim? Niste vi pratili Sakramento u poslednjih 16…

Priča o kraju "najcrnje serije" NBA košarke (i pomalo priča o "srpskim Kingsima")

Zlatno doba Kingsa. Vlade Divac i Kris Veber u čuvenom plej-ofu 2002. godine posle jedne pobede na Jutom / Bryan Patrick / Zuma Press / Profimedia
apr 02 2023, 10:11

Podeli

Sakramento Kingsi, NBA franšiza za koju se opravdano veruje da je u različitim trenucima imala više navijača u Beogradu nego u Sakramentu, ove nedelje je prekinula crnu, zapravo najcrnju moguću seriju izostanka iz plejofa koja je trajala punih 16 godina; a nešto malo manje opravdano se veruje da je za ovaj uspeh (ili “uspeh”) najzaslužniji legendarni igrač i funkcioner franšize Vlade Divac.

Oni koji bi bili zajedljivi prema Divčevom učinku kao generalnog menadžera Sakramenta bi svakako rekli da do “završetka najcrnje serije” ne bi ni došlo da je Divac prethodno nije omogućio lošim potezima; dok bi ne-cinici i Divcu naklonjeniji tumači rekli da bez Divca verovatno danas ne bi bilo Kingsa. Ili bar ne bi bili u Sakramentu.

Za ovih 16 godina bez plejofa, Kingsi su promenili čak 11 trenera, izgubili više od 800 utakmica i imali su samo jednog igrača koji je zavredeo status All-Star igrača (bio je to Demarkus Kazins). Prethodno su jedva preživeli jednu promenu vlasništva i preseljenje u Sijetl 2013. godine i za to vreme promenili pet čelnih ljudi u vođenju franšize.

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price