Brook Lopez
Sport

NBA jeste cirkus, obrane u NBA nikada nisu bile bolje

Problem obrana u NBA nije to što ih nitko ne želi igrati, što ih se ne trenira ili su igrači umorni od silnih utakmica da bi se trošili na tom dijelu parketa. Ne. Problem obrane u NBA je taj što je naprosto – ne postoji ljepši način da to kažem – zabranjena

Brook Lopez Brook Lopez / Brian Rothmuller / Zuma Press / Profimedia
mar 18 2023, 07:16

Podeli

Bio je 24. veljače ove godine Kingsi i Clippersi odigrali su utakmicu koja je nakon dva produžetka riješena u koristi Kingsa rezultatom – pazite sad ovo – 176:175. Bila je to ujedno i utakmica s drugim najvećim brojem poena u povijesti NBA lige. Prvo mjesto pripada i dalje Nuggetsima i Pistonsima koji su 1983. svoj dvoboj nakon 3 produžetka završili rezultatom 186:184 za Pistonse. Pogled na box-score meča Kingsa i Clippersa izgleda nadrealno. Kombinirano su zabili 44 trice, izveli 71 slobodno bacanje i podijelili 72 asistencije. Individualni učinci bili su također impresivni. Malik Monk zabio je 45 poena, Kawhi Leonard 44, De`Aaron Fox 42 a Paul George 34.

Zanimljivo, u istoj večeri u kojoj su Sacramento i Clippersi zapalili Crypto.com arenu, diljem NBA-a također je bilo vatrometa. Atlanta je Clevelandu spakirala 136 poena. Chicago Brooklynu 131. Milwaukee Miamiju 128. Hornetsi i Wolvesi su igrali 121:113, a Sunsi i Thunder 124:115. Trae Young je tu večer zabio 34 poena, Darius Garland 33, Zach LaVine i LaMelo Ball 32. One igrače koji su tu noć zabili po 20-ak poena nećemo ni nabrajati jer tu više nema ničeg posebnog, a oduzelo bi vremena.

Adam Silver, komesar NBA lige, mogao je mirno zaspati. Bila je to još jedna uobičajena večer u Asocijaciji. NBA – Where Amazing Happens, kažu.

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price