KK Crvena zvezda
Sport

Zvezdin trapavi tango u vojničkim čizmama Duška Ivanovića

Zvezdini navijači mogu žaliti što u Euroligi nisu gledali pravi „tango“ za što su najmanje krivi igrači i Ivanović. Ovaj je ples bio aljkav, kilav i nezgrapan, baš kao i Zvezdina uprava ove sezone

KK Crvena zvezda Kapirate gif? / Ilustracija Velike priče
апр 01 2023, 22:00

Podeli

“Krivica je do trenera. Kad se izgubi utakmica, slobodno pišite, ja sam kriv. Ali tako iskreno mislim. Prema tome, nemojte me više pitati kada izgubimo je li krivica od trenera. Jeste”, odgovorio je Duško Ivanović nakon domaćeg poraza protiv Albe na novinarsko pitanje tko je kriv za neočekivani poraz Crvene zvezde. Bio je to jedini logičan i džentlmenski odgovor Ivanovića. Samo treneri seronje bacaju svoje igrače pod vlak. Ostali, čak i ako to misle, nikada neće urbi et orbi izjaviti da su igrači krivi nego će zakazati kamikaze ujutro u 8.

Ali da je htio, Ivanović se mogao riješiti odgovornosti za poraz. Ako je postojala jedna jedina utakmica u euroligaškoj sezoni u kojoj je to mogao napraviti bez trunke straha da ispadne seronja, bilo je to nakon Albe. Luca Vildoza u drugom poluvremenu te utakmice izveo je klasično pucanje u nogu svojoj momčadi. Količina loših odluka u kombinaciji sa 6 izgubljenih lopti Zvezdinog beka, torpedirala je svaku šansu momčadi da se dokopa važne pobjede u lovu na euroligaških top 8. Vildozu ipak nitko nije pribio na stup srama, ne u utakmici u kojoj Nemanja Nedović i Ognjen Dobrić također nisu briljirali, šutirajući kombinirano 2/16 za tricu. Vildoza je na račun starih zasluga u sezoni pošteđen jer je sam dobio nekoliko utakmica Zvezdi za što je i nagrađen MVP-jem mjeseca u prosincu.

Svejedno, i navijači a zasigurno i Ivanović, jedva su čekali nakon isteka suspenzije oslobođenje Facunda Campazza čiji je euroligaški debi za Zvezdu upravo trebao biti u sljedećem kolu, 2. ožujka protiv Bayerna u Münchenu.

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price