Sport

Ekskluzivno iz Fulama: Za 20 godina ovuda će hodati momci koji se zovu Aleksandar

Kako je zahvaljujući Aleksandru Mitroviću, a pre njemu i Slaviši Jokanoviću, Fulam postao srpski kraj, i kakve veze s tim imaju siledžije iz školskog dvorišta i raspad Jugoslavije

Jedan dan u Fulamu… / Ilustracija Velike priče/Profimedia
mar 06 2023, 20:00

Podeli

Direktor kluba Alister Mekintoš znao je i za bolje trenutke – od kada je 2008. došao iz Mančester Sitija, koji nije bio ono što je danas, da vodi Fulam koji tada nije bio ono što je danas – te jeseni 2015. godine kada je za njega i za sve u klubu i oko njega izgledalo tako bezizlazno.

Klub je tavorio u drugom delu tabele Čempionšipa, sve je mirisalo na povratak u mračne fulamovske devedesete kada je ovaj londonski klub sa dugom tradicijom svoj klupski CV obogatio i iskustvom iz četvrtog nivoa takmičenja, samo ovog puta bez izgleda da će se pojaviti otac Dodija al Fajeda da spase stvar i stvara novu istoriju Zapadnog Londona.

Mesecima nisu mogli da pronađu trenera, nije se znalo ni da li bi iko normalan došao da radi u klubu koji je u takvom stanju. Oteran je Kit Simons, nekadašnji igrač Fulama iz vremena fajedovskog preporoda s kraja devedesetih – kao bivši igrač omiljen kod navijača, a posle njega smenjivali su se privremeni grejaoci klupe dok se ne nađe pravi trener.

Mekintoš se te jeseni, tako, bez ideje kuda će dalje da se ide, na redovnom sastanku sa navijačima kluba – jednom mesečno im “polažu račune”, suočio sa pitanjem – gde nam je trener, zašto još nije izabran i postavljen.

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price