Prezentacija
Kako da izgradite dobar život Psihologija

Zašto neki koje nije blam da se hvale brže napreduju?

Mnogi ljudi su odrasli sa uverenjem da ne treba da se hvale, da treba da budu skromni i puste da njihov rad govori umesto njih

Prezentacija I zato sledeći put kada od vas zatraže da kažete u čemu ste dobri, umesto da pustite da vaša stručnost govori umesto vas, progovorite vi / Ilustracija AI
maj 17 2024, 05:00

Podeli

Zamislite da se vi i vaš tim takmičite na međunarodnom takmičenju na kom treba da predstavite idejno rešenje, na primer softver za specifičnu namenu. Vaš projekat biće procenjen od vrhunskih stručnjaka i autoriteta. Pošto znate da ste tehnički jaki i veoma pametni, umesto da kao drugi timovi vi ispričate kako bi taj softver izgledao, vi ga zapravo napravite. Odlučite da na licu mesta pokažete kako radi. Dok proces izrade traje, dobijate sjajnu povratnu informaciju da ste bolji i jači od drugih timova i to vam naravno prija.

Dolazi veliki dan kada treba da pokažete svoje rešenje, pada računarska mreža i onemogućeni ste da komisiji prikažete vrhunski proizvod koji ste napravili. Umesto toga morate da pričate o njemu, ali vam fale reči. Ne uspevate da vešto izložite šta su prednosti vašeg rešenja. Iako imate bolji proizvod od svih drugih, nemate bolje prezentacijske veštine. I tako ne pobedite. Pobede drugi koji umeju, za razliku od vas, veštije da pričaju.

Ovo je samo jedna od brojnih lekcija koje sam naučila čitajući knjigu Saše Popovića “Život preduzetnika”, koju vam toplo preporučujem. Ova priča me je podsetila na moje početke i kako sam sasvim slučajno ušla u svet biznisa baveći se upravo temom prezentacijskih veština.

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price