Mitovi i seks
Kako da izgradite dobar život Psihologija

Laži o ženskoj seksualnosti u koje smo poverovali

Zašto neke žene nose vunene čarape da bi uživale u seksu?

Mitovi i seks Kako je moguće da u 21. veku i dalje verujemo u potpuno pogrešnu predstavu o seksualnosti, naročito ženskoj? / Ilustracija Freepik
okt 19 2023, 05:00

Podeli

Kako doživljavate sopstvenu seksualnost? Koja od dve navedene definicije bliže određuje poruke o seksu sa kojima ste odrasli?

Odnos između dve seksualno zrele osobe suprotnog pola u kome nema surovosti i veštačkih sredstava koja stvaraju pohotne osećaje, a čiji je posredan ili neposredan cilj dostizanje seksualnog užitka i koji se posle određene stimulacije završava ejakulacijom – tj. izbacivanjem semene tečnosti u vaginu, pri čemu oba partnera skoro istovremeno doživljavaju orgazam.

Ili

Seks je intiman fizički kontakt radi zadovoljstva i zajedničkog uživanja s drugom osobom (ili samostalnog uživanja). Može se upražnjavati seks do orgazma ili bez orgazma, genitalni seks ili samo fizička intimnost – šta god vam odgovara. Nema nikakvog razloga da mislite da “cilj” mora biti polni odnos, niti da nastojite da ono što smatrate odgovarajućim morate uklopiti u taj kontekst. Ne postoji standard za seksualno umeće prema kom morate da se merite; vama ne vladaju “hormoni”, niti “biologija”. Slobodno možete istraživati i otkriti sopstvenu seksualnost, naučiti šta god želite ili se odučiti od toga, i stupati u fizičke odnose sa drugim ljudima bilo kog pola, šta god vam se sviđa.

Poštovani, da biste pročitali 1 besplatan tekst potrebno je da se registrujete, a da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price