E21
Kako da izgradite dobar život Podcast

U čemu je tajna srećnih parova

U 21. i poslednjoj epizodi prve sezone podkasta "Kako da izgradite dobar život" razgovaramo o tome šta je ključ uspešnih veza

E21 Poslednja epizoda prve sezone podkasta “Kako da živite dobar život” / Foto/video: Nebojša Babić
jul 29 2023, 05:00

Podeli

U prvoj epizodi podkasta razgovarali smo o tome šta je ključ dobrog života kada je objavljena najduža i najvažnija studija o sreći i ljudskom životu, koja je dovela do jednostavnog ali važnog zaključka: Dobri odnosi vode do zdravlja i sreće. Harvardska studija o razvoju odraslih je pokazala da postoji snažna korelacija između dubokih veza s drugima i nečije dobrobiti. Deo tih odnosa su i partnerski odnosi. Romantična povezanost je, po definiciji, jedna od najboljih predispozicija srećnog života. Zato u 21. i poslednjoj epizodi prve sezone podkasta “Kako da izgradite dobar život” sa psihoterapeutkinjama Ivom Branković i Miom Popić razgovaramo o tome u čemu je tajna uspešnih veza i srećnih parova.

Podkast “Kako da izgradite dobar život” možete slušati na svim platformama – Spotify, Deezer, Podcast.rs, Apple Podcast, YouTube – ili na sajtu Velikeprice.com.

Kakvi su savremeni brakovi i veze, koliko su se odnosi promenili, šta je to što je drugačije i zašto danas parovi dolaze na psihoterapiju pre nego što se dese problemi?

Živimo u vremenu kada je mnogo izazova i ponuda i zbog toga nije lako održati vezu ili brak. U jednoj od prethodnih epizoda pričali smo o prevarama i aferama, ali to nisu jedini izazovi sa kojima se parovi suočavaju. Šta su najčešći problemi u vezama i brakovima?

Često čujemo da je brak prevaziđen ili da je u krizi. I sve statistike o broju razvoda govore u prilog tome… Šta to znači i koliko je teško danas održati vezu?

Šta kažu savremene teorije o tome da li smo poligamna ili monogamna bića i čemu težimo?

Mnoge studije pokazuju da je izbegavanje vezivanja povezano sa nezadovoljstvom u životu. Brak pomaže u održavanju srećnog života u starijem dobu. Koje su ključne stvari za dobru vezu?

Kako izgledaju srećni parovi? U čemu je tajna uspešnih veza, koje su njihove navike, osobine i ponašanja?

Šta podrazumeva rad na uspešnoj vezi? I u čemu parovi greše?

Ponudili smo i odgovore na pitanje kako da se ima dobra i srećna veza.

Poštovani, da biste pročitali 1 besplatan tekst potrebno je da se registrujete, a da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price