Psihologija

Da li biste na (pravu) ljubav čekali pet godina?

Šta nam novi zaplet u ljubavnom odnosu Keri i Ejdana govori o istrajnosti i vernosti u vezama?

/ HBO Max / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia
avg 28 2023, 05:00

Podeli

Pitanje iz naslova nije iz domena “trik”. Jednostavno je, ali ne žurite s odgovorom.

Sledi spojlovanje: Keri i Ejdan u svom trećem pokušaju, u drugoj sezoni “I tek tako”, 25 godina posle serije “Seks i grad”, pronalaze ljubav, ali i ovoga puta, bez Zverke, imaju prepreku: Ejdanovu obavezu prema deci. Ušao je u njen stari stan i prekršio pravilo da se neće vraćati tamo gde su ružne uspomene, i kako kaže autor Majkl Patrik King, to nije moglo da sluti na dobro. Ušao je da joj saopšti da se vraća kući u Virdžiniju jer mora da brine o deci, o problematičnom mlađem sinu Vajatu, ali da ne želi i nju da pusti. “Od tebe jedino više volim svoju decu. Možeš li mi dati vremena dok moja deca, moj sin Vajat ne odraste?” Koliko je to? Šest godina, zapravo pet, jer Vajat puni 15 naredne nedelje. Proći će dok pucnem prstima. “Ne želim da te izgubim ponovo i neću.” “Ništa se neće desiti.”

On se vraća kući, a ona odlazi u Grčku sa Simom – lažnom Samantom – na more. MPK jasno je stavio do znanja da je to finale sezone o puštanju, svaki lik je nešto morao da pusti, autori su morali da puste, verovatno i poruka gledaocima da puste; nije to više ta serija (“imam transfer blama kod nekih scena, kaže koleginica A.). Keri mora da pusti Ejdana. Šta će dalje? “Možda ću dobiti skraćenje zbog dobrog vladanja”, kaže ona Simi na plaži.

Poštovani, da biste pročitali 1 besplatan tekst potrebno je da se registrujete, a da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price