Exploding Hearts
Pronađeno u prevodu

Neotkrivena tragedija benda Exploding Hearts

Bend koji je "pank pun testosterona" želeo da promeni i smekša, doživeo je veliku tragediju. Dve decenije nakon toga, jedini preživeli otkriva sve detalje

Exploding Hearts Exploding Hearts / Screenshot/YouTube
okt 06 2023, 05:00

Podeli

Bio je to 19. jul 2003. godine. Ponoć u San Francisku je već odavno prošla i članovi benda „Exploding Hearts“ štimuju svoje instrumente pred nastup u prepunom baru „Three Parkside“. Veče pre su već imali svirku u gradu, i taman kada su se pakovali za povratak nazad u Portland, dobili su ponudu za novu. „Bilo je to još samo jedno dodatno veče“, prisećao se gitarista benda Adam Siks, „tako da smo uskočili“.

Prvi nastup u San Francisku je samo učvrstio uverenje benda da ih u budućnosti čeka veliki uspeh. „U tom trenutku nam je bilo potrebno samo da nas neko pogura“, kaže Siks. Na svirci je bila i menadžerka „Lookout Records“, izdavačke kuće koja je lansirala Green Day, i bila je oduševljena.

Hartsi su to veče dobro izgledali i još bolje zvučali.

Sledeće noći, svirka je bila još i bolja. Bilo je oko 1:45 posle ponoći, a fajront u Parksajdu je obično u 2:00. „Ostalo je da odsviramo još četiri pesme, a osoblje lokala nam je isključilo struju“, prepričava Siks, „međutim, isključili su samo svetla u sali, a bina je i dalje bila upaljena, tako da smo nastavili. Na kraju su svi vrištali i tražili da sviramo još“.

Poštovani, da biste pročitali 1 besplatan tekst potrebno je da se registrujete, a da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price