Politika

Lisice za čuvare tajni

Šta za Crnu Goru znači hapšenje Katnića i Lazovića

/ Ilustracija VP / Profimedia
apr 16 2024, 14:32

Podeli

Najnovija hapšenja osjetno su uznemirila predstavnike bivše vlasti u Crnoj Gori, predvođene Đukanovićevim DPS-om. Ta stranka koja je do sada, naglašavajući prezumpciju nevinosti, rezervisano pratila krivični progon svojih kerbera, od bivšeg prvog policajca Veselina Veljovića do bivše predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, pokazala je ozbiljne znake nervoze i straha nakon što su se u pritvoru našli bivši glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić i bivši pomoćnik direktora uprave policije zadužen za borbu protiv organizovanog kriminala Zoran Lazović.

“Ovo je nastavak revanšizma koji traje od 30. avgusta, a za cilj ima kriminalizaciju prethodne vlasti po svaku cijenu uz ambiciju da se, osim političke štete, sruši i optužnica u slučaju državni udar”, zavapili su iz DPS-a prenebregavajući činjenicu da je reformisano specijalno tužilaštvo na čijem je čelu Vladimir Novović, koji je na to mjesto došao umjesto Milivoja Katnića, prethodno lisice na ruke stavilo i avgustovskim “oslobodiocima” i stranačkim prvacima URA i DF-a, Radu Miloševiću i Milu Božoviću.

Hapšenje Katnića i Lazovića, kojima je u međuvremenu određen pritvor, u široj javnosti je protumačeno kao znak da je tužilaštvo napravilo ozbiljan korak ka političko-kriminalnim centrima moći koji su decenijama unazad od pravosudnih institucija stvorili fasadu, dok su ih vodili papeti koji su suštinski bili, saznajemo to kroz sadržaj Sky aplikacije, na usluzi kriminalcima.

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate ili probajte besplatno mesec dana.

Velike price