Politika

Zašto je Plenković zaratio sa Laurom Kövesi

... i kakve to može da ima veze sa možda i najvećom političkom bombom u novijoj povijesti - odluke Milanovića da se kandidira za premijera

Ilustracija VP/Profimedia
mar 18 2024, 05:00

Podeli

Izgledalo je kao najsumorniji tjedan u povijesti hrvatske demokracije – barem u ovom stoljeću. U ponedjeljak je premijer Andrej Plenković još jednom bijesnio na europske istražitelje koji su krenuli ozbiljno istraživati kriminal u obnovi Zagreba. Pritom je, ionako sve sličniji Aleksandru Vučiću, brutalno izvrijeđao novinarku N1 televizije Milu Moralić.

Ona mu je, naime, krenula objašnjavati koje su sve ovlasti europskih istražitelja po Uredbi kojoj je omogućen njihov rad u Hrvatskoj. Aleks… pardon, Andrej Plenković je podignuo pogled i uz podsmijeh kazao: “Uh, šta su vas izbrifirali!” Moralić se nije dala, kazavši kako je nitko nije izbrifirao. “Ma ne, sami ste naučili”, nastavio je Plenković i dalje podrugljivog izraza lica. “Ja znam sama razmišljati”, kazala je novinarka, a premijer joj uzvratio: “Je, je, kako ne…”

Plenković je i inače znao vrijeđati novinare, pogotovo novinarke, ali ovakvu vrstu izrugivanja i nevjerice da je netko u stanu pročitati i razumjeti jedan običan dokument (inače, Moralić ima i magisterij iz europskog prava) dosad nije pokazivao. No, to je bio tek ponedjeljak.

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate ili probajte besplatno mesec dana.

Velike price