Politika

Dvanaest mjeseci koji će promijeniti Hrvatsku

Od sljedećeg proljeća će se, prvi put ikad, u Hrvatskoj u samo godinu dana održati baš svi mogući izbori. Atmosfera je već kipuća

/ Denis LOVROVIC / AFP / Profimedia
sep 04 2023, 05:00

Podeli

Krajem kolovoza u Zagrebu je uvijek slično – u grad se počinju masovnije vraćati njegovi stanovnici, pa tako i političari. Uglavnom neobrijani, tamnijeg tena i opušteniji nego bilo kad u ostatku godine, dugo pričaju o uvalama, ribi i omiljenim ljetnim lokacijama prije nego se prebace na manje-više rutinske najave žestoke političke jeseni koja slijedi.

Ove godine je drugačije. Odmah se prelazi na stvar, na afere, na “kremljologiju” vladajuće stranke gdje se po porukama između redova i izrazima lica zaključuje tko je u većoj milosti šefa, naširoko se priča o predizbornim koalicijama i analizira potencijalno stanje nakon što se zatvore birališta. Reklo bi se, običan uvod u predizbornu godinu. Samo što se ovaj put sve to mora pomnožiti sa – četiri.

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate ili probajte besplatno mesec dana.

Velike price