Andrej Plenković i HDZ slave rezultate izbora 2024.
Politika

Da li je Plenkovićeva pobjeda i njegov “game over”?

Unatoč uvjerljivoj pobjedi HDZ-a još nije jasno tko će u Hrvatskoj sastaviti novu Vladu

Andrej Plenković i HDZ slave rezultate izbora 2024. Slavlje u stožeru HDZ-a, 18. aprila navečer / Goran Mehkek / imago stock&people / Profimedia
apr 22 2024, 05:00

Podeli

Nekad se stvari u životu poslože baš onako kako se i očekivalo. Svaki korak, svaki potez padnu kao da su unaprijed ucrtani na nebeskom scenariju, savršeno precizno predviđeni. I onda se, opet potpuno očekivano, dođe do raskrižja nakon kojeg stvari mogu otići u toliko smjerova da ni precizna kvantna mehanika ne može predvidjeti konačan ishod.

Politika je ipak mrvicu jednostavnija od života samog, pa ne treba u priču uključivati neobično ponašanje elementarnih čestica, mačke koje su i mrtve i žive u isto vrijeme i ostala čudesa suvremene fizike. Ali, nitko u ovom trenutku, evo nekoliko dana nakon što su glasovi prebrojani, ne može sa sigurnošću reći tko će vladati Hrvatskom narednih godina, hoće li se novi saziv Sabora uopće konstituirati i hoće li se, možda, već za koji mjesec morati opet na birališta. Ukratko, parlamentarni izbori u Hrvatskoj odvili su se sasvim predvidivo – tako da je njihov krajnji ishod i dalje prilično nepredvidiv.

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate ili probajte besplatno mesec dana.

Velike price