Pantelićev Georeport Podcast

Tramp (i pomalo Bajden) u akciji “Kako ogaditi demokratiju Amerikancima”

Ameriku očekuje godinu dana žestoke, vulgarne i prljave izborne kampanje, objašnjava Željko Pantelić u 22. epizodi podkasta "Georeport"

/ SAUL LOEB / AFP / Profimedia
sep 10 2023, 05:00

Podeli

 

Dobro došli u XXII izdanje Georeporta na portalu Velike priče. U ovoj epizodi je u centru pažnje predizborna kampanja u Sjedinjenim Američkim Državama.

Većina Amerikanaca ne želi ni Donalda Trampa ni Džoa Bajdena u Beloj kući, ali ni republikanci a ni demokrate nemaju snage da iznedre nove kandidate. Grand Old Party jer je zarobljenik ambicija i radikalne biračke baze koja je odana Trampu, a demokrate jer nemaju kandidata koji bi pomirio različite struje, od radikalno levičarske, preko liberalne, do umerene.

Prvi put u istoriji zapadnih demokratija na izborima bi se moglo odlučivati da li će jedan kandidat ući u Belu kuću ili u zatvor.

Kampanja njujorškog tajkuna se kreće u tri pravca. Prvi, ponavljati da je Bajden dementan, korumpiran i da ga Kinezi, Ukrajinci i u još nekim državama drže u šaci delom i zbog njegovog sina Hantera. Drugi, Demokratska partija je sastavljena od fašista političke korektnosti, liberala, levičara i sinofila. Treći, republikanci koji nisu za Trampa samo su marionete u rukama establišmenta i tzv. duboke države.

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price