Kultura

Žena majka narko kraljica

Ovo je priča o priči. O demonima i strahovima i krhkosti – o dve žene koje su uradile nešto veliko i o tome kako smo ponovo romantizovali kriminalce

feb 06 2024, 05:00

Podeli

Godina je 1975, Medeljin je, grad droge i zločina. Vrela, letnja, kolumbijska noć. Ulice su prazne, klubovi – uglavnom puni. Iz jednog omanjeg noćnog kluba čuje se žestoka svađa muškarca i žene. Potom nekoliko pucnjeva, vrisak, pa škripa guma limuzine koja se gubi u oblaku dima. Posle pucnjave ostalo je nekoliko mrtvih, napadač je pogođen u stomak. Među mrtvima je bio Alberto Bravo, kolumbijski diler. Ubila ga je njegova žena, Grizelda Blanko. Najveća narko-dilerka svih vremena.

To nije bilo prvo Grizeldino ubistvo, čak ni prvo ubistvo muža, a nikako nije bilo ni poslednje. Pa ipak, baš na tom mestu, 1975. godine, ispred kolumbijskog kluba, rodila se priča o ženi koja će zauvek promeniti narko kartele u Kolumbiji.

Rodila se „Kuma“.

Poštovani, da biste pročitali 1 besplatan tekst potrebno je da se registrujete, a da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price