Kultura

Za sve je kriv Elton Džon

Debeljuškasti dečak sa dioptrijom koji dolazi iz predgrađa na početku je bio antipod rokenrol zvezde

/ Ilustracija VP / Profimedia
jul 14 2023, 05:00

Podeli

“Nastupati za vas je bio moj razlog življenja, a vi ste bili apsolutno sjajni”, rekao je u prošlu subotu u Tele 2 areni u Stokholmu Elton Džon i time se oprostio ne samo od švedske već i publike širom sveta. Stokholm je bio poslednja lokacija oproštajne turneje započete pre pet godina. A ova rečenica ser Eltona Džona, onaj drugi deo je sigurno tačan jer stokholmska publika je bila apsolutno sjajna, a najsjajnija kada je kolektivno ustala na početku hita “I’m still standing”.

Ali prvi deo rečenice kojom joj se Elton obratio “Nastupiti za vas bio je razlog mog življenja” sadrži i razlog zbog koga jedan od sagovornika u ovom tekstu sumnja da je stepenište bine Tele 2 arene poslednje na koje se popeo nekadašnji “mali, debeli klinac iz Pinera” a danas dežmekasti superstar i pop ikona u čijem je vlasništvu pedeset i dve godine impresivne karijere.

Oproštajna turneja bila je prekinuta pandemijom kovida-19 tokom koje se mister Džon ipak pojavio u nekom pandemijskom live screen aidu, ovaj put za hrabre medicinske radnike u periodu kada je vakcina bila daleko, kao i bina Vemblija, pa je ovaj dobrotvorni koncert upriličen svirkom zvezda iz svojih stambenih prostora.

Poštovani, da biste pročitali 1 besplatan tekst potrebno je da se registrujete, a da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price