Kultura

Za sve je kriv Elton Džon

Debeljuškasti dečak sa dioptrijom koji dolazi iz predgrađa na početku je bio antipod rokenrol zvezde

/ Ilustracija VP / Profimedia
jul 14 2023, 05:00

Podeli

“Nastupati za vas je bio moj razlog življenja, a vi ste bili apsolutno sjajni”, rekao je u prošlu subotu u Tele 2 areni u Stokholmu Elton Džon i time se oprostio ne samo od švedske već i publike širom sveta. Stokholm je bio poslednja lokacija oproštajne turneje započete pre pet godina. A ova rečenica ser Eltona Džona, onaj drugi deo je sigurno tačan jer stokholmska publika je bila apsolutno sjajna, a najsjajnija kada je kolektivno ustala na početku hita “I’m still standing”.

Ali prvi deo rečenice kojom joj se Elton obratio “Nastupiti za vas bio je razlog mog življenja” sadrži i razlog zbog koga jedan od sagovornika u ovom tekstu sumnja da je stepenište bine Tele 2 arene poslednje na koje se popeo nekadašnji “mali, debeli klinac iz Pinera” a danas dežmekasti superstar i pop ikona u čijem je vlasništvu pedeset i dve godine impresivne karijere.

Oproštajna turneja bila je prekinuta pandemijom kovida-19 tokom koje se mister Džon ipak pojavio u nekom pandemijskom live screen aidu, ovaj put za hrabre medicinske radnike u periodu kada je vakcina bila daleko, kao i bina Vemblija, pa je ovaj dobrotvorni koncert upriličen svirkom zvezda iz svojih stambenih prostora.

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate ili probajte besplatno mesec dana.

Velike price