Kultura

“Yellowstone” je “Succession” na Divljem zapadu (i stigao je na Netflix)

Najgledanija epizoda “Successiona” imala je tek deseti deo gledalaca koje broji prosečna epizoda “Yellowstonea”. Ipak, potonji je ostao otcepljen od onoga što volimo da nazivamo mejnstrimom

/ LMK / ipa-agency.net / IPA / Profimedia
jan 19 2024, 04:48

Podeli

Šesta generacija Datonovih ima samo jedan cilj: da ranč veličine Roud Ajlenda sačuva od korporacija, Indijanaca i novog doba. Šesta generacija Datonovih, još važnije, veruje u samo jedno: moraš da voliš čitavim srcem i da uništiš sve što želi da ubije ono što voliš. Simple as that.

Ako to znači povesti jedne mračne noći neposlušnog kauboja na “železničku stanicu”, na ničijoj zemlji između tri savezne države, i ukrcati ga na “dugački, crni voz” koji putuje u samo jednom pravcu, onda će tako i biti. Ako to znači sasuti rafal u grudi plaćenika unajmljenog da likvidira patrijarha porodice Daton; ako znači užarenim gvožđem utisnuti “Y” na grudi svakog wranglera koji se Datonovima zaklinje na odanost, da zna kome pripada; ako znači sklopiti savez sa onima kojima si oteo zemlju i planine i reke i za koje si zauvek okrutni wašíču, onda će tako i biti.

Neko bi zlurado rekao da je brdovita Montana samo siromaštvo s dobrim pogledom, ali je istina i da su kauboji spremni da bombom raznesu zgradu u tri posle podne a da ne trepnu ako neko pokuša da im taj pogled zakloni. Zemlja ovde – njena inherentna vrednost ne računa se u dolarima – sažima identitet i političku moć, zemlja je vrednija od života, i stvar je vrlo jasna i jednostavna: što više zemlje imaš, to si važniji, a Džon Daton je najbitniji od svih.

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate ili probajte besplatno mesec dana.

Velike price