Kultura

Smrt, seks i pare

Kako je Tom Ford ostavio modu na cedilu kad joj je bio najpotrebniji

/ Patrick T. Fallon / AFP / Profimedia
mar 08 2024, 05:00

Podeli

Nekrunisani kralj seksepila u modi u svojoj 62. godini i dalje izgleda u skladu sa tom titulom. Na sebi ima plavu teksas košulji jedva išta zakopčanu preko maljavih grudi i farmerke od dobrano rabljenog teksasa, uz kao katran crne čelsi čizme i “teksaski Timex” – zlatni Rolex Oyster Perpetual sat koji je pazario na Place Vendôme u Parizu tokom svog desetogodišnjeg mandata u Gucciju. Ništa od toga baš u skladu sa njegovim trenutnim okruženjem. Nakon što je prodao svoju kompaniju, Ford živi u Palm Biču, sa svojim jedanaestogodišnjim sinom Jackom.

Povukavši se iz modnih krugova, Ford je uglavnom odbijao intervjue – sve dok nije pristao na jedan za GQ. Bilo je dovoljno pročitati naslov “The Tom Ford Exit Interview” pa da je jasno da ovo nije uobičajena penzija. Dok napušta svet mode koji je oblikovao, Tom Ford želi da ga istovremeno komentariše bez zadrške: imperiju koju je izgradio, agoniju gubitka voljene osobe, i šta tačno planira za svoj poslednji čin u karijeri. Ali iznad svega, spreman je da konačno otkrije koliko je usamljen ovih dana: “Odvikao sam se od toga da pričam o sebi”, kaže Ford. “To je veoma čudan osećaj. Nemam partnera, odraslu osobu u svom životu. Razgovaram o Minecraftu, YouTubeu, Mesiju. Tako da je za mene bilo čudno uopšte voditi odraslu konverzaciju.”

U novembru 2022. godine, kompanija Estée Lauder, Fordov partner u uspešnom biznisu sa parfemima i kozmetikom od osnivanja te divizije 2005. godine, objaviće akviziciju celokupnog Tom Ford portfolija za ukupno 2,8 milijardi dolara. Potpis na tom ugovoru će ga učiniti vanredno bogatim i ujedno formalizovati kraj njegove neviđene karijere u luksuznom segmentu mode i lepote. Na pitanje zašto je prodao svoju kompaniju i šta uopšte radi u Palm Biču, Fordov odgovor je isti: smrt supruga Richarda Buckleya.

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price