Kim Kardašijan na Met gali
Kultura

Pustite Kim da diše

Struk tako nestvarnih proporcija delovao je kao da je Kim prvi put fotošopirala i stvarnost. Ali korset je bio mnogo veći feministički simbol nego što se danas pojmi

Kim Kardašijan na Met gali / Fotografija: Profimedia
maj 09 2024, 05:00

Podeli

Dva dana pre nego što će se pojaviti pred špalirom foto-reportera na stepenicama Metropoliten muzeja tokom PR procedure famoznog crvenog (tačnije, zelenkastog) tepiha famozne Met Gale, Kim Kardashian će u najužem krugu – svog glam tima, mame Kris i kamerama Vogueove digitalne redakcije– isprobati ekstremno korsetiranu kreaciju Johna Galliana za Maison Margiela. Na pitanje režiserke klipa: “Kako je sa disanjem?”, Kim će uz plitki uzdah odgovoriti: “Ovo je umetnička forma, ali uspevam.”

Sve ovo se dešava u uzdržano elegantnom apartmanu njujorškog Ritz Carltona: dok na snimku vidimo i samog Galliana kako instruira svoje asistente da motocanglama doteraju i poslednje detalje suknje satkane od metalne čipke, Kim nam dočarava kako je videla dress code propisan za to veče. “Zamislili smo da ja ovako izgledam nakon najbolje noći svog života sa najčarobnijom osobom, u toj bašti gde sam se uspavala. Po buđenju samo bih zgrabila njegov džemper i otrčala kući dok mi se haljina raspada, jer to je bila takva noć. U mojoj fantaziji, ovaj korset je ostao na meni sve vreme.”

Ukoliko vam ovo zvuči kao početak nekog solidnog ljubavnog vikend romana, niste jedini. Na kraju krajeva, strastveno cepanje korseta nezaobilazna je mekana porno-premisa svakog ljubića smeštenog u viktorijansko doba. Međutim, ko bi mogao da pretpostavi kako će, u trenutku pojavljivanja na čuvenoj fashion terevenki, taj sofisticirano sadistički komad sa nje najviše hteti da strgnu – druge žene?!

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate ili probajte besplatno mesec dana.

Velike price