Kultura

Kako je Kim Kardashian skinula svet (i kako će obući Beograd) u Skims

Četiri godine od osnivanja, Skims je naširoko percipiran kao pravi "jednorog" u startap krugovima. Skims je danas ono što je nekad, jednom, predstavljao Victoria's Secret

/ BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia
apr 16 2024, 16:45

Podeli

Jednog petka po podne, nedugo nakon što je internetom odjeknuo “Skims Ultimate Nipple Bra” – brus sa veštački naglašenim bradavicama – Kim Kardashian će sedeti u svojoj kancelariji u Kalabasasu, čiji prostrani prozori pružaju pogled na brižljivo manikirane uvek zelene travnjake i putem video-poziva odgovarati na pitanja u intervjuu za američki The Cut. “Nebo je granica”, počeće poetično o planovima za budućnost.

“Želim da Skims bude prisutan u svakoj zemlji na svetu. Ja ne počinjem stvari ako one nemaju potencijal da budu najveće što je moguće.” Ovo je Kim u ulozi mogulke. Ista ona Kim čije je vrtoglavo medijsko putovanje u centar Zeitgeista počelo seks-snimkom a završilo se globalnom dominacijom.

U zavisnosti od toga sa kim razgovarate, čućete milion različitih mišljenja o njoj – i ključ njenog medijskog magnetizma je u tome koliko je ona spremna da se svakoj od tih uloga prilagodi – ili makar našali. Recimo, MJ Corey, psihoterapeut i autor knjige DeKonstructing the Kardashians, smatra je “amblemom američkog kapitalizma u doba ekonomije društvenih mreža”. Da li je to kompliment? Ukoliko pogledate u marginu profita njene marke Skims, reklo bi se da jeste.

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate ili probajte besplatno mesec dana.

Velike price