Kultura

Kako je Kim Kardashian skinula svet (i kako će obući Beograd) u Skims

Četiri godine od osnivanja, Skims je naširoko percipiran kao pravi "jednorog" u startap krugovima. Skims je danas ono što je nekad, jednom, predstavljao Victoria's Secret

/ BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia
apr 16 2024, 16:45

Podeli

Jednog petka po podne, nedugo nakon što je internetom odjeknuo “Skims Ultimate Nipple Bra” – brus sa veštački naglašenim bradavicama – Kim Kardashian će sedeti u svojoj kancelariji u Kalabasasu, čiji prostrani prozori pružaju pogled na brižljivo manikirane uvek zelene travnjake i putem video-poziva odgovarati na pitanja u intervjuu za američki The Cut. “Nebo je granica”, počeće poetično o planovima za budućnost.

“Želim da Skims bude prisutan u svakoj zemlji na svetu. Ja ne počinjem stvari ako one nemaju potencijal da budu najveće što je moguće.” Ovo je Kim u ulozi mogulke. Ista ona Kim čije je vrtoglavo medijsko putovanje u centar Zeitgeista počelo seks-snimkom a završilo se globalnom dominacijom.

U zavisnosti od toga sa kim razgovarate, čućete milion različitih mišljenja o njoj – i ključ njenog medijskog magnetizma je u tome koliko je ona spremna da se svakoj od tih uloga prilagodi – ili makar našali. Recimo, MJ Corey, psihoterapeut i autor knjige DeKonstructing the Kardashians, smatra je “amblemom američkog kapitalizma u doba ekonomije društvenih mreža”. Da li je to kompliment? Ukoliko pogledate u marginu profita njene marke Skims, reklo bi se da jeste.

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price