Kultura

Poslednja pesma Bitlsa i istina o “AI Lenonu”

Suze su OK: Kako je Piter Džekson spasao Bitlse?

/ BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia
nov 07 2023, 05:00

Podeli

Zaplakali ste slušajući “poslednju pesmu” Bitlsa koja je izašla 53 godine posle njihovog zvaničnog raspada? Zarozali ste se kada ste videli spot na YouTubeu? Zahvalite trbušastom zabrađenom braši sa Novoga Zelanda, ovoga puta Džon, Pol, Džordž i Ringo nemaju veze. Ili imaju jako malo…

Pre skoro trideset godina (1994), preostala tri Bitlsa su se skupila u osvit projekta koji je trebalo da podrazumeva desetoepizodnu TV seriju i tri dvostruka CD-a (vinilno izdanje nije bilo u opticaju), koji prate nikada objavljene demo i alternativne snimke iz cele diskografske karijere, koja je, za divno čudo, trajala samo sedam godina.

Koji dan posle potpisivanja Dejtonskog sporazuma, na BK televiziji počelo je prikazivanje veličanstvenog projekta “Antologija”. Doduše, ovaj lapidarni i klišetizovan naziv je bio kompromis, jer je Džordž stavio veto na prvobitnu ideju da se serija zove “The Long and Winding Road”, jer, jelte, to je Polova pesma, a kako stvari stoje, tenzija između nekad najboljih drugara iz adolescencije, počinje od studijskih inovacija sredine šezdesetih. I zaista, videli smo do sad neviđeno, deset sati bona fides ugođaja pokupljeno odakle je moglo da se pokupi. I opet smo shvatili da su Bitlsi najbolji bend svih vremena, i to baš u deceniji brit popa.

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate ili probajte besplatno mesec dana.

Velike price