Kultura

Kod Stonsa u kraju: Dijamanti Haknija

"Sve se menja osim kamenja" pa i Hakni i ceo Istočni London

/ Andy Drysdale / Shutterstock Editorial / Profimedia
nov 05 2023, 05:00

Podeli

Rolingstonsi nam ove jeseni pokazuju da su ostali mangupi. To govori i naslov novog albuma benda “Hackney Diamonds” koji je izašao krajem oktobra a ne radi se ni o kakvim dijamantima. Početkom septembra bend je najavio izlazak albuma, i to u Hackney Empire teatru gde ih je na bini dočekao slavni Džimi Felon koji je pre nekoliko godina u jednom svom lejt najt šouu pevao “Start me up” od Stonsa kao “Yugoslavia”.

Ovaj put nije bilo nejasnoća pa je Mik Džeger rekao tog dana da ’Hackney diamonds’ u slengu znači razbijeno staklo prozora koji je ostao za provalnicima, ili razbijena šoferšajbna na automobilu koji se zadesio u Hakniju. To je “potpis” onog opasnog Haknija, dela Istočnog Londona koji je nekad bio poznat po visokoj stopi kriminala, tako da su ulice ove “polutke” grada bile posute “dijamantima”. Stonsi su dodali na tom intervjuu sa Felonom da je ime albuma logično jer je bend iz Londona. Uostalom, nedavno su Džeger i Ričards dobili svoje skulpture u rodnom Dartfordu, jugoistočnom delu Londona.

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate ili probajte besplatno mesec dana.

Velike price