Kultura

Zašto smo uvek više voleli Stonse?

... i još nekoliko važnih pitanja o najvećem rokenrol bendu na planeti povodom novog singla i izlaska novog albuma

Ilustracija VP
sep 15 2023, 05:00

Podeli

Bend koji svira već šezdeset i kusur godina je očigledna paradigma rokenrol kulture savremenog sveta. Mladima, očigledni gerijatrijski park koji se modira kao da su u srednjim tridesetim, a svima ostalima dokaz da bumerski rok još uvek cepa. Pre koji dan su izdali novi singl „Angry“ sa spektakularnim spotom, koji podražava momke u plakatskoj kulturi iz svih delova karijere.

Muzički, pesma je fino optimistična, skoro na tragu „Mixed Emotions“ iz 1989, kada su već bili otpisani, a istini za volju, više je prošlo vremena od tog singla do danas nego od „I Wanna Be Your Man“ do tog singla. Znači, vreme brže prolazi nego što je nekad bilo.

Pisati o Stonsima u ovo nemušto vreme u ovoj nemuštoj zemlji mogu svi, ali istinski tapiju na tematiku ima samo Ivan Ivačković i AI. Mi ostali možemo da se trudimo da prekrajamo istinu i namestimo neku bizarnu perspektivu, npr. o istrajnosti kukova Mika Džegera. Međutim, pošto za Bitlse apsolutno znamo šta i kako, vreme je da 2023. postavimo pitanje ili grupu pitanja:

Zašto su Stonsi zaista važni?

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate ili probajte besplatno mesec dana.

Velike price