Kultura

Poslednja faza evolucije crvenog tepiha

Zašto je Rajan Gosling postao Ken i šta je “method dressing”

Rajan Gosling izvodi pesmu “I’m Just Ken” iz filma “Barbi” na dodeli Oskara 2024. / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia
mar 12 2024, 05:00

Podeli

Modni izbori elite Holivuda dugo već nisu samo kaprici zvezda, već služe i kao barometar pop kulture u širem smislu, odražavajući trenutno raspoloženje i vrednosti industrije. Međutim, čak i u uvek uzbudljivom svetu vrhunskog šoubiza, “method dressing” je skorašnji fenomen.

Globalni uspeh filma “Barbie” pokrenuo je tu lavinu – dajući i formalnu krilaticu za skorašnji fenomen skovan da opiše i objasni zašto se zvezde tokom promocije svog aktuelnog ostvarenja odevaju u skladu sa likom koji tumače. Takva vrsta sartorijalne sinergije od svakog pojavljivanja pravi viral: zašto bismo inače bili u slatkom iščekivanju da vidimo da li će Margot Robbie na crvenom tepihu nositi roze ili ne.

Ipak, niko na ovogodišnjim Oskarima nije više bio u ravni sa svojom rolom od Emme Stone u Louis Vuitton kreaciji nadrealno prenaglašene konture peščanog sata, u svilenoj tkanini žakar tkanja boje sorbea od nane, stvorenoj za Bellu Baxter.

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate ili probajte besplatno mesec dana.

Velike price