Kultura

Poslednja faza evolucije crvenog tepiha

Zašto je Rajan Gosling postao Ken i šta je “method dressing”

Rajan Gosling izvodi pesmu “I’m Just Ken” iz filma “Barbi” na dodeli Oskara 2024. / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia
mar 12 2024, 05:00

Podeli

Modni izbori elite Holivuda dugo već nisu samo kaprici zvezda, već služe i kao barometar pop kulture u širem smislu, odražavajući trenutno raspoloženje i vrednosti industrije. Međutim, čak i u uvek uzbudljivom svetu vrhunskog šoubiza, “method dressing” je skorašnji fenomen.

Globalni uspeh filma “Barbie” pokrenuo je tu lavinu – dajući i formalnu krilaticu za skorašnji fenomen skovan da opiše i objasni zašto se zvezde tokom promocije svog aktuelnog ostvarenja odevaju u skladu sa likom koji tumače. Takva vrsta sartorijalne sinergije od svakog pojavljivanja pravi viral: zašto bismo inače bili u slatkom iščekivanju da vidimo da li će Margot Robbie na crvenom tepihu nositi roze ili ne.

Ipak, niko na ovogodišnjim Oskarima nije više bio u ravni sa svojom rolom od Emme Stone u Louis Vuitton kreaciji nadrealno prenaglašene konture peščanog sata, u svilenoj tkanini žakar tkanja boje sorbea od nane, stvorenoj za Bellu Baxter.

Poštovani, da biste pročitali 1 besplatan tekst potrebno je da se registrujete, a da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price