Ljubiša Jovanović
Intervju Kultura

Od ćutanja sa Danilom Kišom do priče sa Pavarotijem i Stingom

Šta je sve Branku Rosiću ispričao čuveni flautista Ljubiša Jovanović

Ljubiša Jovanović Ljubiša Jovanović / Zoran Mirčetić
avg 20 2023, 05:00

Podeli

Našli smo se u njegovom kraju, ispod Kolarca na kojem je imao čak sto koncerata, ali i u komšiluku koji je godinama delio sa čovekom za koga misli da je bio poslednja šansa ove zemlje – Zoranom Đinđićem.

Na pola intervjua prošla je njegova studentkinja, malo posle pola intervjua rekao je “da nešto pojedemo”, a apetit se otvarao jer je u neoficijelnom razgovoru spomenuta jedna gozba u Švajcarskoj. Pričao je šta je od klasične muzike “oživeo” Tomas Man, a i kog velikana klasike slavi serija “Succession”. Posle intervjua čekao ga je put u Kinu, gde nastupa i drži predavanja, ali i put u Veronu i gledanje “Aide”.

A pre Verone, sa Ljubišom Jovanovićem, svetski priznatim flautistom, čovekom koji je bio prodekan za umetničko-naučni rad na Fakultetu muzičkih umetnosti i radio kao solo flautista Beogradske opere i baleta, Simfonijskog orkestra RTB i Beogradske filharmonije, krenuli smo od samog početka, “dole negde južno”.

Poštovani, da biste pročitali 1 besplatan tekst potrebno je da se registrujete, a da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price