Ljubiša Jovanović
Intervju Kultura

Od ćutanja sa Danilom Kišom do priče sa Pavarotijem i Stingom

Šta je sve Branku Rosiću ispričao čuveni flautista Ljubiša Jovanović

Ljubiša Jovanović Ljubiša Jovanović / Zoran Mirčetić
avg 20 2023, 05:00

Podeli

Našli smo se u njegovom kraju, ispod Kolarca na kojem je imao čak sto koncerata, ali i u komšiluku koji je godinama delio sa čovekom za koga misli da je bio poslednja šansa ove zemlje – Zoranom Đinđićem.

Na pola intervjua prošla je njegova studentkinja, malo posle pola intervjua rekao je “da nešto pojedemo”, a apetit se otvarao jer je u neoficijelnom razgovoru spomenuta jedna gozba u Švajcarskoj. Pričao je šta je od klasične muzike “oživeo” Tomas Man, a i kog velikana klasike slavi serija “Succession”. Posle intervjua čekao ga je put u Kinu, gde nastupa i drži predavanja, ali i put u Veronu i gledanje “Aide”.

A pre Verone, sa Ljubišom Jovanovićem, svetski priznatim flautistom, čovekom koji je bio prodekan za umetničko-naučni rad na Fakultetu muzičkih umetnosti i radio kao solo flautista Beogradske opere i baleta, Simfonijskog orkestra RTB i Beogradske filharmonije, krenuli smo od samog početka, “dole negde južno”.

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate ili probajte besplatno mesec dana.

Velike price