Kultura

Aida u Veroni: Ako želite da ostanete bez daha…

Stefano Podi se odrekao klasične postavke, što je naravno izazvalo brojne kontroverze i otpor tradicionalista koji prate ali i žive za operski umetnost. Poštovaćemo njihov stav, ali moramo primetiti da je Aida u Veroni 2023. jedan veliki spektakl, dostojan velike pozornice

Aida / Foto Ljubiša Jovanović
avg 03 2023, 11:32

Podeli

Arena di Verona 100!

Sagraditi Arenu u prvom veku nove ere za gladijatorske borbe i zabavu masa, da bi se u istim prostoru nakon dve hiljade godina održavao najveći operski festival na svetu, to dovoljno govori o istorijatu čovečanstva i civilizacijskim postignućima. Zapravo nismo ni sigurni koliko se sve promenilo ili je zapravo forma “zabave” samo dobila novi oblik.

Godine 1913. je održana, sa velikim uspehom, prva Aida u ovom čudesnom prostoru, u kome ostajemo zapahnuti lepotom i atmosferom koja nas vraća u prošlost, ali i otvara vrata budućnosti. Provesti nekoliko časova na kamenim stepenicama Arene donosi nam sasvim poseban osećaj pripadnosti umetnosti i ljudskom geniju stvaranja velikih dela.

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate ili probajte besplatno mesec dana.

Tagovi:

Velike price