Kultura

Jesu li Threads i Twitter kao “Hit tvit” i “Utisak nedelje”?

Može li novom aplikacijom Mark Zuckerberg da pomrsi konce Elonu Musku?

/ Ilustracija VP / Profimedia
jul 08 2023, 05:00

Podeli

Negde u vazda sunčanoj Kaliforniji, svega dva dana nakon što je tradicionalni vatromet za Dan nezavisnosti parao nebo kao da se američki san nikad nije izlizao, Mark Zuckerberg je pritisnuo taster – i Threads je zvanično počeo sa radom.

Da biste znali šta je Threads, potrebno je da ste već korisnik Instagrama ili Twittera – a najbolje oba. Instagrama zato što je ova aplikacija izašla iz njegove utrobe kao kad je lovac rasporio vuka u “Crvenkapi”; i Twittera zato što taj vuk cvrkuće kao najglasnije ptiče od kad je društvenih mreža.

Ukratko: svi koji su imali žalbe, primedbe, sugestije i reklamacije na promene što je Elon Musk doneo svojom bahatom akvizicijom Twittera sada mogu svoje stavove da dele putem njegovog mlađeg i skockanijeg rivala, dakle Threadsa. Jer Threads radi sve isto što i Twitter, malo (ili mnogo) bolje nego što “Hit tvit” simulira “Utisak nedelje” (i realnost kao takvu).

Čak i samo ime derivat je žargona za tvit toliko sočan ili srčan da mu format od dvestotinak karaktera nije dovoljan: Threads mogu biti i niti u bukvalnom prevodu ali evo ne znam nikoga ko je prvo pomislio na to.

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate ili probajte besplatno mesec dana.

Velike price