Kultura

Jesu li Threads i Twitter kao “Hit tvit” i “Utisak nedelje”?

Može li novom aplikacijom Mark Zuckerberg da pomrsi konce Elonu Musku?

/ Ilustracija VP / Profimedia
jul 08 2023, 05:00

Podeli

Negde u vazda sunčanoj Kaliforniji, svega dva dana nakon što je tradicionalni vatromet za Dan nezavisnosti parao nebo kao da se američki san nikad nije izlizao, Mark Zuckerberg je pritisnuo taster – i Threads je zvanično počeo sa radom.

Da biste znali šta je Threads, potrebno je da ste već korisnik Instagrama ili Twittera – a najbolje oba. Instagrama zato što je ova aplikacija izašla iz njegove utrobe kao kad je lovac rasporio vuka u “Crvenkapi”; i Twittera zato što taj vuk cvrkuće kao najglasnije ptiče od kad je društvenih mreža.

Ukratko: svi koji su imali žalbe, primedbe, sugestije i reklamacije na promene što je Elon Musk doneo svojom bahatom akvizicijom Twittera sada mogu svoje stavove da dele putem njegovog mlađeg i skockanijeg rivala, dakle Threadsa. Jer Threads radi sve isto što i Twitter, malo (ili mnogo) bolje nego što “Hit tvit” simulira “Utisak nedelje” (i realnost kao takvu).

Čak i samo ime derivat je žargona za tvit toliko sočan ili srčan da mu format od dvestotinak karaktera nije dovoljan: Threads mogu biti i niti u bukvalnom prevodu ali evo ne znam nikoga ko je prvo pomislio na to.

Poštovani, da biste pročitali 1 besplatan tekst potrebno je da se registrujete, a da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price