/ Threads

Probali smo Threads, aplikaciju koja bi (kao) trebalo da bude “normalni Twitter”

Zapratite nas za više utisaka. Šalimo se (ne šalimo se), ali svakako pročitajte ovaj tekst pre nego što krenete u selidbu

jul 06 2023, 13:20

Podeli

Postoji li iko da misli da je svet bolje mesto zato što su se pojavile – kakav eufemizam, “pojavile” – društvene mreže? A postoji li iko, dobro, postoji li mnogo ljudi koji su spremni, uprkos svemu što znaju o društvenim mrežama, uprkos besu koji im izaziva Tviter ili susramlju na koje nailaze na Fejsbuku, TikToku i Instagramu, da ih odmah danas ugase?

Verovatno nikada u istoriji nije bilo tehnologije koja je toliko univerzalno prihvaćena i u isto vreme toliko univerzalno prezirana; pomislio bi čovek da ćemo se, posle deceniju i po od MySpace-a do TikToka, opametiti.

Ne samo da nismo, nego je cela planeta željno iščekivala novog takmaca, i prvi pravi aperkat u ringu u kojem se nalaze Ilon Mask i Mark Zakerberg. Meta, kompanija osnivača Fejsbuka, u sredu uveče je, posle malo najava i mnogo više spekulacija, lansirala aplikaciju Threads, koja bi – vele – trebalo da zameni ili “ubije” Tviter. Da bude sve ono što je Tviter obećavao da će biti, i što je možda mogao da bude, pre nego što su njime zavladali trolovi, lažni nalozi, lažne vesti, pornići i meme-ovi, a što će Ilon Mask samo podići na mnogo viši nivo svojim rukovođenjem. Ako se to rukovođenjem može nazvati.

Poštovani, da biste pročitali 1 besplatan tekst potrebno je da se registrujete, a da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price