Sam u kući.
Kultura

Mekoli Kalkin nije Kevin Mekalister

Usponi i padovi zvezde omiljenog porodičnog i prazničnog filma

Sam u kući. Sam u kući. / Twentieth Century Fox Film Corpo / AFP / Profimedia
jan 01 2024, 05:00

Podeli

Topla čokolada, miris medenjaka ili pite s jabukama, lampice i ukrasi svuda po kući, savršena praznična idila. Ovakvim danima, kada je ceo svet ušuškan u toplinu svojih domova a porodice su uglavnom na okupu, u mnoge kuće se useli jedan član „viška“. Gost koga nije dostao ni posle tri dana, ni posle toliko godina (a mnogo je godina već prošlo).

Kevin Mekalister, neodoljivi i nestašni dečak – zvezda filma “Sam u kući” – postaje nezaobilazni deo naših novogodišnjih i božićnih rituala. U srcu praznične euforije, uz muziku Džona Vilijamsa i miris sveže pečenih kestena, Kevin postaje sinonim za avanturu, hrabrost i, naravno, nezaboravne smicalice.

Bez obzira na najnovija ostvarenja popularne kulture, Kevin zauvek ostaje sastavni deo našeg odrastanja i porodičnih priča i odatle, šta god snimili, ne mogu da ga pomere. Iako apsolutno svakog decembra izlazi more boićnih romkom uradaka, ovaj plavokosi dečak nas podseća na to da su praznici vreme kada ima malo i do tradicije. Ako ne kolektivne, onda porodične, lične, unutrašnjih putokaza na putu ka blaženstvu nostalgije.

Poštovani, da biste pročitali 1 besplatan tekst potrebno je da se registrujete, a da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price