Kultura

Kako je ostario “Love Actually”

Zašto i dalje (bez obzira na sve) volimo "najbolji Božićni film"

/ The Hollywood Archive / Hollywood Archive / Profimedia
dec 23 2023, 14:22

Podeli

Ovih dana (iliti nedelju dana do Božića, kako bi se reklo u tom čuvenom filmu za ovo doba godine) internetom kruže dva videa komičara Džordža Luisa u kome on, na se bi svojstven način komentariše film “Love actually”, koncentrušići se primarno na ljubavne (i ne tako ljubavne) parove koje su gledaoci iz godine u godinu obožavali, naravno iz godine u godinu menjajući onaj omiljeni, a sve u skladu sa svojim ljubavnim (ili neljubavnim) statusom. I taj video je zaista zabavan. Zabavan gotovo kao sam “Love actually” koji ove godine puni 20 godina.

U slučaju da ste ipak imali klasično “decembarsko decembarovanje” kako bi se reklo na toj omiljenoj platformi, sad već više ne ni samo GenZ-era , i da ste video ipak propustili, komičar se pita kako smo ikada to sve smatrali romantičnim. Odnosno, opet istim jezikom, za njega su sva ta ponašanja, svi ti postupci ono što opet istim jezikom nazivamo red flag!

I zaista, kada posmatrate to iz perspektive 21. veka, veka slobode, veka MeToo-a, veka u kome se osobe muškog pola na poziciji moći, ne baš uvek kažnjavaju, ali gotovo uvek mapiraju kada iniciraju nekakvu vrstu ljubavnog ili seksualnog odnosa sa svojim podređenima, u filmu “Love actually” ima više od nekoliko “problematičnih” odnosa. Ali opet, iz perspektive XXI veka.

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate ili probajte besplatno mesec dana.

Velike price