Kultura

Milion devojaka bi ubilo za taj posao

Kako je počeo štrajk protiv Ane Vintur i časopisa Vanity Fair

/ Ilustracija VP / Profimedia
feb 02 2024, 05:00

Podeli

Bio je to jedan od onih metamomenata, viđen za frazetinu “život oponaša umetnost”: glumica Anne Hathaway je išetala iz njujorškog foto-studija pre početka slikanja za ugledni Vanity Fair, prekinuvši šminkanje i friziranje na pola.

Učinila je to iz podrške i poštovanja za radnike medijske imperije Condé Nast (u čijem sastavu je snobovski časopis), koji su tog dana protestovali zbog novih, lošijih uslova rada.

Sve se to dogodilo prošlog utorka, taman kad se skoro četiristo članova sindikata koji su angažovani u CN pripremalo za prekid rada kao izraz negodovanja povodom praksâ pregovaranja u ovoj kompaniji, za koje tvrde da nisu u skladu sa zakonom.

Hathawayova nije znala da će protesta biti kad je stigla na snimanje. Iako se tek spremala u šminkernici, iste sekunde kako je njen tim obavešten od predstavnika SAG-AFTRA o tim dešavanjima te posavetovan da bi glumica trebalo da podrži protestante, Anne je samo pokupila kaput i napustila zgradu.

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate ili probajte besplatno mesec dana.

Velike price